Kurven er tom

4 - 7 år: Verdens mindste forfattere

21-11-2016

Verdens mindste forfattere

Forfatterværksteder for børn og unge er i voldsom vækst over hele landet. Som regel starter tilbuddene fra 4. klasse og op, når børnene har nået grundlæggende skrivefærdigheder. Men sådan behøver det ikke at være. Projektet "Verdens mindste forfattere" sætter fokus på børn i institutionsalderen (4-6 år) og giver dem mulighed for at møde en forfatter, fortælle deres egne historier og opleve deres ord blive forvandlet til færdige tekster, der ophænges og udstilles som færdige kunstværker i børnenes egen institution.
Projektet er en videreførelse af et besøg i børnehaven Klods Hans i Brabrand, hvor forfatter Mette Østgaard Henriksen besøgte en gruppe på 5 børn to gange og havde en samtale med børnene ud fra medbragte billeder og kort. Mette optog samtalerne og skrev derefter hjemme to færdige tekster, som blev læst højt for børnene, der med begejstring genkendte deres egne ord. Teksterne er i layoutet format trykt på træplader, der dekoreres af børnene og herefter udgives ved en reception i børnehaven. Træpladerne er beskåret som hhv. en raket og en klode.
Forløbet kan gennemføres frit, men kan oplagt også knyttes til temaer, der i forvejen arbejdes med i børnehaven.

Kontakt os for at høre nærmere mht. pris.

Ønsker I efterfølgende at købe teksten som et kunstværk (skilte, træophæng el.lign), er dette også en mulighed. Kontakt 365TEKSTER for yderligere info.


Om forfatteren
Mette Østgaard Henriksen debuterede i 2011 på Forlaget Basilisk med en digtsamling, som består af sammenklippede tekster fra sange fra den danske sangskat. I 2014 udgav hun på samme forlag to pixibøger for voksne. Mette Østgaard Henriksen har modtaget arbejdslegater fra Statens Kunstfond, Autorkontoen ved Dansk Forfatterforening og Kulturudviklingspuljen ved Aarhus Kommune.

Vores vigtigste samarbejdspartnere er
365TEKSTER, Godsbanen, Projektdækket, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C
Kontakt: robert@365tekster.dk - www.365tekster.dk