Kurven er tom

Litteratur Festival 2018 præsenterer kun kvindelige optrædende

24-10-2018

Lyd+Litteratur Festival præsenterer samarbejder på tværs af litteratur, musik og lydkunst. I år er forfatteren Mette Moestrup inviteret ind som gæstekurator på dele af det samlede program, mens Lyd+Litteratur Festival bl.a. selv har sammensat en række specielle konstellationer, der helt unikt kan opleves disse to dage. Det samlede program adskiller sig derudover fra tidligere år ved udelukkende at bestå af kvindelige artister.

Programmet de to dage er:

FREDAG D. 26. OKTOBER

She's A Show (feat. Tan Qi) (DK/CH)
Rike Scheffler (DE)
angela rawlings (CA)
Jessie Kleemann (GL)
Aaiún Nin & Ragnhild May (AO/DK)

LØRDAG D. 27. OKTOBER

Pia Raug synger Inger Christensen
Ingvild Lothe & ML Buch (NO/DK)
Christina Hagen & Xenia Xamanek
Kristina Holgersen & Ensemble Lydenskab
Ess Beck

Om programmet:

Mette Moestrup har valgt at præsentere den legendariske folkesanger Pia Raug, som spiller sine Inger Christensen-sange. Derudover har hun valgt at sætte den grønlandske performancekunstner Jessie Kleemann på programmet foruden tyske Rike Scheffler, som sætter strøm til sin digtoplæsning gennem loop-maskiner og effekter.

Mette har også inviteret den canadiske øko-poet angela rawlings. Sammen med festivalledelsen har Mette desuden sat den unge angolske forfatter Aaiún Nin sammen med lydkunstneren Ragnhild May, som bl.a. står bag en bemærkelsesværdig brug af blokfløjter i flere af sine værker. Endelig optræder Mette Moestrup selv med She's A Show, der i anledning af festivalen får hjælp fra den kinesiske videokunstner Tan Qi.

Lyd+Litteratur Festival har selv lavet to nye konstellationer. Festivalen har sat den norske digter Ingvild Lothe sammen med ML Buch, og så vil Christina Hagen og den elektroniske komponist Xenia Xamanek lave et nyt samarbejde. Endelig optræder Kristina Holgersen sammen med to kvindelige musikere fra ensemblet Lydenskab, og Ess Beck fremfører lydperformanceværket Lysistrata, som er en remediering af Aristophanes’ græske komedie af selvsamme navn.

Lyd+Litteratur Festival 2018 er arrangeret af 365teksterGeiger Records og det regionale spillested Radar i Aarhus. Festivalen er støttet af Statens Kunstfond og Aarhus Kommunes Kulturudviklingspulje. 

BILLETTER 

Køb billetter på www.radarlive.dk
Vores vigtigste samarbejdspartnere er
365TEKSTER, Godsbanen, Projektdækket, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C
Kontakt: robert@365tekster.dk - www.365tekster.dk