Kurven er tom

Lyd+Litteratur Festival har fået vokseværk

05-09-2017
I 2017 præsenterer lydens og litteraturens festival over tre dage sit hidtil mest ambitiøse program med indslag fra Teitur, Nikolaj Nørlund, albumaktuelle Peter Laugesen & Anders Mathiasen og andre markante navne.

Lyd+Litteratur Festival fejrer 15 års fødselsdag med et stærkt program af musikpoetiske optrædener den 25.-27. oktober på Radar i Aarhus.

Nikolaj Nørlund, som i 1996 udgav albummet Navnløs med digte af Michael Strunge og senere har samarbejdet med blandt andre Naja Maria Aidt, Bjørn Rasmussen og Peter Laugesen, vil til festivalen skræddersy en litterært inspireret koncert.

Færøske Teitur har også i sin musik berørt litteraturen på flere måder, og hans bidrag til festivalen vil afspejle dette. På Confessions blev kommentarer på YouTube brugt som råstoffet til tekster, der trækker veksler på bekendelseslitteraturen, og med Y Arpeggios skabte han instrumentale klaverstykker inspireret af bogstavet y og dets form.

En af Danmarks væsentligste digtere Peter Laugesen og Anders Mathiasen markerer vinyludgivelsen af Husene er sluppet løs i skriften, som udkommer på Geiger Records. Mads Mygind fremfører det konkretpoetiske bogobjekt nu som lydperformance, og så fejrer Schweppenhäuser/Thomsen & Morten Søndergaard 10 års jubilæet for Hjertets abe sparker sig fri med ny musik og ord fra en grotteekspedition, der skal høres i mørke.

Traditionen tro har Lyd+Litteratur Festival dannet en række spændende nye konstellationer. Jazzpianist og komponist Jeppe Zeeberg vil sammen med digteren Signe Gjessing fremføre en improvisationsbaseret optræden, avantgardemetalorkesteret Oxx og forfatter Mette Østgaard Henriksen medbringer nye poetiske protestsange, og endelig har forfatter Jonas Okholm Jensen og ambientmusikeren Tobias Corell genskabt Jonas' debutbog Så snart man åbner vinduet ud til den populære sol vælter årets første flue ind i rodet.

Derudover præsenterer Steppeulven-modtageren Kloster ny musik til digte af Simon Grotrian, Solegern kommer forbi med tekster af Lea Løppenthin, og det nye samarbejde BjørnFriisThomsen&NilsGröndahl tager livtag med drømmes ejendommelige logik.

- Det har været vigtigt for festivalen gennem 15 år at præsentere mangfoldigheden inden for lyd- og litteraturfeltet. Igennem årene har festivalen præsenteret kunstnere fra det meste af verden og også på hver festival igangsat helt nye samarbejder. Nogle så succesrige, at de efterfølgende har udgivet albums. Det håber vi selvfølgelig også kommer til at ske med dette års nye samarbejder mellem forfattere og musikere, siger festivalens ophavsmand og leder Robert Skovmose Christensen.

Lyd+Litteratur Festival 2017 er arrangeret af 365TEKSTER, Geiger Records og det regionale spillested Radar i Aarhus. Festivalen er støttet af Statens Kunstfond og Aarhus Kommunes Kulturudviklingspulje.

----

STED
Radar
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C


TID
25.-27. oktober

Onsdag d. 25. oktober:
Schweppenhäuser/Thomsen & Morten Søndergaard

Torsdag d. 26. oktober:
Teitur, Peter Laugesen/Anders Mathiasen/Bjørn Heebøll, Mads Mygind, Mette Østgaard Henriksen & Oxx, Jonas Okholm Jensen & Tobias Corell

Fredag d. 27. oktober:
Nikolaj Nørlund, Signe Gjessing & Jeppe Zeeberg, Kloster synger Simon Grotrian, Solegern, BjørnFriisThomsen&NilsGröndahl


BILLETPRISER

70-280 kr.

Køb billet HER.
Bemærk venligst, at partoutbilletten kun gælder for torsdag og fredag. Onsdagens indslag med Schweppenhäuser/Thomsen & Morten Søndergaard kræver særskilt billet på grund af nedsat publikumskapacitet.

Foto af Nikolaj Nørund: Nikolaj Møller
Foto af Teitur: Simon Harsent

 

Vores vigtigste samarbejdspartnere er
365TEKSTER, Godsbanen, Projektdækket, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C
Kontakt: robert@365tekster.dk - www.365tekster.dk