Kurven er tom

Lea Løppenthin omskriver udskældt Aarhus-slogan

07-04-2017
Forfatteren har parafraseret "Aarhus – Danish for Progress" som en del af ATLAS OVER AARHUS.
Fredag d. 7. april udgav forlaget 365TEKSTER sin næste udgivelse i ATLAS OVER AARHUS, hvor danske og udenlandske forfattere skriver om byen i forbindelse med, at Aarhus er europæisk kulturhovedstad i 2017.

Til projektet har forfatter Lea Løppenthin skrevet et antislogan, der kommenterer på det nu skrottede Aarhus-slogan "Aarhus – Danish for Progress". I forfatterens omskrivning skiftes "fremskridtet" ud med Mordor – en drilagtig reference til det golde og trøstesløse sted i J. R. R. Tolkiens Ringenes Herre, hvor mørkets fyrste Sauron hersker.

Teksten udgives nu på en mulepose, så læseren kan tage sloganet på sig, og bringe det videre ud i Aarhus og resten af verden. På udgivelsesdagen delte 365TEKSTER et begrænset antal gratis muleposer ud foran Hovedbanegården i Aarhus. Muleposen kan også købes HER.

- Det er vigtigt for os at få litteraturen ud på nye måder, og i det her tilfælde giver vi byens borgere hjælp til at tage litteraturen med sig rundt i byen, når de handler ind eller skal en tur i badmintonklubben. På den måde kommer litteraturen ud af bibliotekernes støvede hylder og ud som en del byens hverdag, siger leder Robert Skovmose Christensen.

OM LEA LØPPENTHIN
Lea Marie Løppenthin (f.1987) blev færdiguddannet på Forfatterskolen i 2013. Året efter debuterede hun med digtsamlingen Nervernes adresse (Gladiator, 2014), som bl.a. blev shortlistet til Bodil og Jørgen Munch-Christensens Debutantpris.

Hendes anden udgivelse, Marts er bedst, blev udgivet i et skrøbeligt og håndsyet hæfteformat, og er netop blevet oversat til norsk. Senest har hun udgivet romanen Panser, der tager form som et græsk drama henlagt til nutidens San Fransisco. Lea Løppenthin er desuden tekstforfatter og sanger i bandet Solegern.

OM PROJEKTET
ATLAS OVER AARHUS er et projekt under Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017. Projektet er en stor litterær kortlægning af en by, der ikke står stille. Både danske og udenlandske forfattere skriver den nye Aarhus-litteratur, som vi sørger for, at du kan møde på uventede steder i byens mange rum – bl.a. på husmure, pizzabakker, indkøbsnet, bænke, badges og bycykler.

Bag ATLAS OVER AARHUS står forlaget 365TEKSTER, som arbejder målrettet for at få kvalitetslitteratur ud på nye og overraskende måder.
Vores vigtigste samarbejdspartnere er
365TEKSTER, Godsbanen, Projektdækket, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C
Kontakt: robert@365tekster.dk - www.365tekster.dk