Kurven er tom

ATLAS OVER AARHUS sætter nye ord på Gellerup i 2017

23-01-2017
ATLAS OVER AARHUS, der er et litterært projekt under Aarhus 2017, havde allerede sidste år stor succes med en række åbne skriveværksteder i Gellerup, og med en række samarbejder med bl.a. områdets bydelsmødre. Nu har Gellerup Kulturmidler støttet med 70.000 kroner og dermed muliggjort, at der også i det kommende år kan gennemføres en række nye aktiviteter i området.
Udover at engagere etablerede forfattere til at skrive om byen arbejder ATLAS OVER AARHUS med et borgerinvolverende spor. Projektet ønsker med de nye tiltag i Gellerup at styrke dette spor og medvirke til, at bydelen Gellerup får sin egen stemme i projektet. ATLAS OVER AARHUS har derfor taget initiativ til samarbejder med områdets øvrige kulturaktører, herunder Rap Akademiet, EUTOPIA og Gellerup Filmværksted.

- Det er vigtigt for os, at ATLAS OVER AARHUS er hele byens projekt. Det er derfor helt naturligt for os at engagere Gellerups beboere, når området skal beskrives. De er jo de nærmeste til at fortælle om bydelen, siger projektleder Robert Skovmose Christensen.

Det sker i 2017

ATLAS OVER AARHUS lægger i februar ud med et forløb med elever fra Rap Akademiet, hvor de unge kastes ud i at bruge deres egne tekster i nye og anderledes sammenhænge udenom musikken.

Under overskriften "I Danmark er jeg født" samarbejder ATLAS OVER AARHUS senere på foråret med EUTOPIA om at skrive tekster til et teaterstykke, der vil blive opført med lokale skuespillere i hovedrollerne.

Endelig vil ATLAS OVER AARHUS i efteråret lave et tværfagligt samarbejde med Gellerup Filmværksted om en række kortfilm, som efter planen vil blive vist i biografen Øst For Paradis sidst på året.

Om ATLAS OVER AARHUS

ATLAS OVER AARHUS er et litteraturformidlingsprojekt, hvis mål er at skabe en litterær topografi over Aarhus. Projektet løber fra 2015-2018 og er en del af Aarhus 2017 - Europæisk Kulturhovedstad.

I ATLAS OVER AARHUS inviteres mellem 40-50 danske og udenlandske forfattere til at skrive tekster om byens gader og steder, som herefter udstilles og formidles i byrummet. Derudover afholder vi skriveværksteder for byens beboere og skrivetalenter, som skriver om de steder, de kommer fra, og det miljø, de færdes i. Målet er at have produceret og udgivet 365 tekster om byen i og omkring Aarhus inden udgangen af 2018.

Læs mere på www.365tekster.dk
Vores vigtigste samarbejdspartnere er
365TEKSTER, Godsbanen, Projektdækket, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C
Kontakt: robert@365tekster.dk - www.365tekster.dk