Kurven er tom

Forfattere udgiver litterære ekstranumre på t-shirts

08-12-2016
Efter koncerter med henholdsvis Chinah, Baby Woodrose og Svin & Nils Gröndahl på Radar i Aarhus har forfatterne Knud Romer, Caspar Eric og Mette Moestrup hver især skrevet en tekst, der sammensmelter livemusik og litteratur.

I efteråret 2016 sendte forlaget 365TEKSTER og Aarhus-spillestedet Radar tre forfattere til hver sin koncert for at skrive om oplevelsen. Nu udgives teksterne på tre sort/hvide T-shirts, der alle er designet af grafiker Kasper Vindeløv.

I oktober var Caspar Eric inviteret til at skrive om den populære r'n'b trio Chinah. Caspar Eric (f. 1987) debuterede i 2014 med den prisvindende digtsamling "7/11" og har senest udgivet langdigtet "Nike", der tematiserer hans liv med et handicap.

Også i oktober tog Knud Romer (f. 1960) til garagerockkoncert med Baby Woodrose. Udover at være kendt som vært på radioprogrammet "Romerriget" og for at være en ivrig samfundsdebattør, udgav Knud Romer i 2006 som bekendt også debutromanen "Den som blinker er bange for døden", der gav ham flere hædersbevisninger, herunder De Gyldne Laurbær og Weekendavisens Litteraturpris.

I november omfortolkede Svin & Nils Gröndahl sange af den provokerende popprinsesse Miley Cyrus. Koncerterne blev overværet af Mette Moestrup (f. 1969), som i sit forfatterskab har udgivet både digte børnebøger og beskæftiget sig med netkunst.

De tre t-shirts skriver sig ind i en lang tradition for samarbejder mellem musik og litteratur. Traditionelt set har forfatterens stemme som oftest været en integreret del af musikken, men denne gang kommer stemmen fra salen i form af forfatterens rolle som tilskuer. De tre forfattere har ladet koncertoplevelsen forme de skønlitterære tekster på vidt forskellige måder. Når de nu udkommer på t-shirts lever koncerterne videre.

T-shirtsene udgives i samarbejde mellem spillestedsprojektet #venuehack og det litterære kortlægningsprojekt ATLAS OVER AARHUS, og er støttet af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

Udgivelsesreceptionen finder sted lørdag den 10. december kl. 16.00 i Aarhus, hvor Radar trakterer med gratis Tuborg Rå, og hvor man for første gang har mulighed for at købe t-shirtsene.

Mere info om eventet HER
Vores vigtigste samarbejdspartnere er
365TEKSTER, Godsbanen, Projektdækket, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C
Kontakt: robert@365tekster.dk - www.365tekster.dk