Kurven er tom

Oplæsning ved Hanne Højgaard Viemose og Louise Juhl Dalsgaard

26-10-2016
ATLAS OVER AARHUS inviterer til forfatterarrangement, hvor Hanne Højgaard Viemose og Louise Juhl Dalsgaard læser op af deres udgivelser og fortæller om deres engagement i ATLAS OVER AARHUS.

Om forfatterne:

Hanne Højgaard Viemose (f. 1977) skriver mellem det selvbiografiske og selviscenesættende tilsat fiktionens opfindelser og fortællegreb. Hun debuterede med romanen 'Hannah' (Gyldendal, 2011) og har desuden udgivet bl.a. 'Mado' (Basilisk, 2015) - titlen er et koreansk ord med den groteske dobbeltbetydning "mor" og "morder". Viemose modtog Munch-Christensens Kulturlegat samme år. Romanen er skrevet i et ligefremt og kontant sprog med en fandenivoldskhed, der kendetegner dannelseskriser og ungdomsoprør. Følsomheden er dog også på spil som en underliggende grundtone i et ungt menneskes liv, og sproget siger mere bag ryggen, end det ser ud til. Hun har en bachelor i antropologi og etnografi fra Aarhus Universitet og er uddannet på Forfatterskolen i 2011.

Louise Juhl Dalsgaard (f. 1973) skriver primært kortprosa og noveller, men arbejder med alle genrer - også de traditionelle. Hun debuterede med tekstsamlingen 'Mit ønske om at dø er rent hypotetisk' (Jorinde & Joringel, 2011), og har siden udgivet den poetiske kortfilm 'Om arktiske heste' (Weltscherz, 2014) og punktromanen 'Til sammen' (Nulpunkt, 2014), der også findes i svensk oversættelse. Senest har hun udgivet den alternative (badge)digtsamling 'Det skulle have været en hest' (365TEKSTER, 2016). Hendes tekstunivers kredser ofte om kroppen, og om det at være til stede i verden og samtidig i sig selv: For hvornår er man "sig selv," og findes der et mere sandt Jeg end det, man selv kender til? Louise Juhl Dalsgaard har modtaget legater fra Statens Kunstfond og Autorkontoen ved Dansk Forfatterforening. Hun er uddannet bibliotekar.

I løbet af oplæsningen vil der blive rig lejlighed til at stille spørgsmål til forfatterne, ligesom folkene bag ATLAS OVER AARHUS vil fortælle meget mere om projektet, og gennemførte og planlagte aktiviteter. Efter arrangementet indbyder ATLAS OVER AARHUS til vores åbne skriveværksted, hvor alle tilhørere er meget velkomne til at deltage.

Det bliver med garanti en hyggelig og inspirerende formiddag! Der er fri entré.

Oplæsningsarrangementet er støttet af Forfattercentrum.
Vores vigtigste samarbejdspartnere er
365TEKSTER, Godsbanen, Projektdækket, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C
Kontakt: robert@365tekster.dk - www.365tekster.dk