Kurven er tom

Succesfuld litterær speeddating på Løves

01-04-2016
Verdens allerførste litterære speeddates fandt for nylig sted på Løves Bog- og Vincafé.

I de fortsatte bestræbelser på at kortlægge byen på nye og anderledes måder afholdt ATLAS OVER AARHUS et af sine mange åbne skriveværksteder som særarrangement på Løves Bog- og Vincafé tirsdag 22. marts under overskriften LITTERÆR SPEEDDATING.

Her kunne man blandt andet komme på date med violinbyggeren Ken med en svaghed for duften af gamle bøger, den overivrige alenemor Sisse og en ombejlet kvindelig klassisk cellist med et omvendt øre.

Hele aftenen skulle skriveværkstedsdeltagerne på fiktive ti-minutters dates, hvor de indtog rollen som søgende singler, der mødte andre i samme situation. Efterfølgende skulle de forfatte en tekst, der beskrev, hvad der skete under mødet eller hvad der senere hændte for parrene.

Eventet blev en stor succes og affødte mange morsomme tekster: En kvinde mødte til sin store overraskelse sin gamle fysiklærer på sin date. En anden forelskede sig i Kherkules med KH som i "Kærlig hilsen". En tredje mente, at hun da nok kunne fylde sin tarm med brusk og svinekød for medisterpølseelskende Gunnar, når nu hun trods alt også havde født to børn.

- Til at starte med var speeddatene og de karakterer, vi fik udleveret, en sjov - virkelig sjov - gimmick, men de fungerer faktisk enormt godt som skriveøvelse, fortæller skriveværkstedsdeltager Camilla Engkjær Laursen, og fortsætter: Det her med at sætte sig ind i en karakter, man intet har tilfælles med eller afskyr, det var man nødt til her, og man var nødt til at gøre det så troværdigt som muligt. Og så var det også en øvelse i at følge flowet og begivenhedernes gang - man kunne ikke kontrollere situationen, og det fungerede rigtig godt!

Løves litteraturarrangør Allan Lillelund Andersen deltog også i skriveværkstedet og bemærkede, at ATLAS OVER AARHUS havde valgt den perfekte ramme for LITTERÆR SPEEDDATING. I sin tid hos Løves har han tydeligt kunnet fornemme, hvis nogle blandt gæsterne var på date – og faktisk har han fornemmet det så ofte, at han mente, at cafeen må være et af byens mest yndede datingsteder.

- Med dette initiativ har vi taget ATLAS OVER AARHUS' formål, som er at kortlægge byen litterært, bogstaveligt. Vi har sat os selv stævne i et cafémiljø, der i forvejen danner ramme for mange dates. Det er jo et faktum, at en stadigt voksende del af befolkningen lever som singler. At kortlægge en by som Aarhus, uden også at beskrive denne kultur, synes helt urimeligt. Det har vi nu rådet bod på, siger skriveværkstedsleder Louise Juhl Dalsgaard med et glimt i øjet.

ATLAS OVER AARHUS regner med at følge op på succesen senere i 2016, så det også fremover vil blive muligt at komme til LITTERÆR SPEEDDATING.

Se billeder fra LITTERÆR SPEEDDATING her.

OM ATLAS OVER AARHUS
ATLAS OVER AARHUS er et stort og ambitiøst kunst- og litteraturformidlingsprojekt, hvor danske og udenlandske forfattere skriver 365 tekster om byen. Vi udgiver litteraturen i bemærkelsesværdige formater - blandt andet på huse, pizzabakker, indkøbsnet, som lydinstallationer, på bænke og bycykler. 40 danske og udenlandske forfattere inviteres til at skrive om byens gader og steder, og herefter udstilles og formidles teksterne i byrummet, så der skabes et logisk forhold mellem tekstens udtryk, tema og lokalitet. Derudover afholder vi skriveværksteder for byens beboere og skrivetalenter, som skriver om de steder, de kommer fra, og det miljø, de færdes i.
Vores vigtigste samarbejdspartnere er
365TEKSTER, Godsbanen, Projektdækket, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C
Kontakt: robert@365tekster.dk - www.365tekster.dk