Kurven er tom

Kom med på litterær date

18-03-2016

Litterær speeddating – der bliver knald på!

Har du nogensinde datet en romankarakter? En Werther, en Mr. Darcy eller en Lisbeth Salander? Tirsdag 22. marts får du chancen for et fiktivt stævnemøde, når ATLAS OVER AARHUS' åbne skriveværksteder introducerer "litterær speeddating" på Løve's Bog- og Vincafé i Aarhus. Hverken Hemingway eller Simone de Beauvoir aflægger visit, men alt peger på en sjov, udfordrende og anderledes aften.

Når kulturhovedstadsprojektet ATLAS OVER AARHUS næste gang afholder åbent skriveværksted, bliver det som særarrangement på Løve's Bog- og Vincafé. Her kan du møde nogle meget særlige og helt specielle singler.

Hver og en er de ren fantasi, og det er op til dig at puste liv i karakterne. Hele aftenen skal du på små hurtige dates, hvor du skal spille rollen som søgende single, der møder andre i samme situation.

De mange dates vil efterfølgende blive brugt som inspirationen til en række kærlighedshistorier, som du skal være med til at skrive.

Hvad vil der ske for den fredselskende atomfysiker Torben og fitnessinstruktøren Rikke Fie, der begge har en svaghed for svenske krimier og kurveflet? Og hvad blev der egentlig af Otto og Herdis og deres fælles drøm om en æbleplantage i Provence?

Åbne skriveværksteder

ATLAS OVER AARHUS er et stort litteraturformidlingsprojekt, der har til formål at udforske og kortlægge Aarhus på nye og opsigtsvækkende måder med alle litteraturens virkemidler.

Danske og udenlandske forfattere skriver 365 tekster om byen, som udgives på bl.a. husgavle, pizzabakker, indkøbsnet, bænke og bycykler. Som en anden stor del af projektet afholder ATLAS OVER AARHUS desuden åbne skriveværksteder hver tredje lørdag på Gellerup Bibliotek.

- Vi forsøger at få litteraturen ud i byen på bemærkelsesværdige måder, og vi tror på, at projektet af den vej kan skaffe litteraturen nye læsere. Med skriveværkstederne engagerer vi samtidig byens beboere og skrivetalenter i den kollektive skabelsesproces, siger projektleder Robert Skovmose Christensen.

Nu forsøger man sig så med en helt ny og selvopfunden skriveværkstedsgenre, der udforsker og integrerer den leg med identitet og roller, man ofte finder i litteraturen såvel som i datingkulturen.

- På skriveværkstederne sigter vi mod både at have det sjovt og samtidig arbejde seriøst med sprog og fortællinger. Denne aften på Løve's Bog- og Vin-café bliver ikke en undtagelse, siger forfatter og skriveværkstedsleder Louise Juhl Dahlsgaard.

ATLAS OVER AARHUS arrangeres af 365TEKSTER og støttes af Aarhus 2017, Aarhus Kommune, Nordisk Kulturfond, Gellerup Kulturmidler samt Autorkontoen ved Dansk forfatterforening.

FAKTA:

Dato: Tirsdag 22. marts
Tid: 19.30-21.30
Sted: Løve's Bog- og Vincafé, Nørregade 32, 8000 Aarhus C.

Det er gratis at deltage, og alle over 15 år kan være med. Tilmelding er ikke nødvendig.

Vores vigtigste samarbejdspartnere er
365TEKSTER, Godsbanen, Projektdækket, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C
Kontakt: robert@365tekster.dk - www.365tekster.dk