Kurven er tom

Kunst og litteratur i det offentlige rum - workshop

06-11-2013

Hvad sker der, når kunsten spreder sig ud over flere udtryksformer? Hvilke tendenser er tydelige på billedkunstscenen? Hvilken betydning har det, at kunsten og litteraturen bliver en del af det offentlige rum? Og hvori ligger forskellen mellem kunst, sociologi og aktivisme?

Det kan du få svar på, når vi i forbindelse med lanceringen af 365TEKSTER / ATLAS OVER AARHUS og Aarhus Billedkunstcenters byudviklingsprojektet ”Fra Godsbanen til Gellerup” inviterer til seminar og workshop med forfatter Morten Søndergaard og kunstner Lise Skou. De to workshops er henvendt til forfattere og kunstnere. Seminaret er åbent for alle.

Programmet ser ud som følger:

SEMINAROPLÆG v. Morten Søndergaard: ”Mellem KUN TEKST og KONTEKST – Tekstbaseret Kunst i det Offentlige Rum”: Seminaret vil tage udgangspunkt i arbejdet med tekstbaseret kunst (i forskellige sammenhænge), konsekvenserne af at arbejde med tekster uden for bogen og refleksion over tekstens udtryksmuligheder, styrker og svagheder.

SEMINAROPLÆG v. Lise Skou: ”Kunstneren som Sociolog – Tendenser i Samtidskunsten”: Seminaret omhandlerde tendenser, der er tydelige på billedkunstscenen lige nu - en udvikling, der går imod et styrket samfundsmæssigt engagement; en vilje til at arbejde tværfagligt og tværnationalt og at bryde med institutionen. Kort sagt en glidning fra æstetiske til sociale spørgsmål og en hensigt om at skabe kritiske modstandsformer, modoffentligheder og modbilleder.

WORKSHOP med Morten Søndergaard: ”Bog, tærskel, materiale”: Workshoppen undersøger hvad der sker med digtene og teksterne, når de forlader bogen og bevæger sig ud i det rum, som ligger lige på den anden side af omslaget. Hvilken betydning findes der i valg af materialer? Og hvad er materialets medbetydning?

WORKSHOP med Lise Skou: “Kunstneren som Sociolog”:Workshoppen undersøger en række krydsninger mellem sociologi og kunst; intervention og aktivisme, hvor der sættes spørgsmålstegn ved de instanser, der styrer offentlige og halvoffentlige rum: Hvem ejer dem? Hvilke former for samvær genererer de? Hvilke præmisser dannes samværet ud fra? Hvilken adfærd favoriserer rummene? Hvem inkluderer samværet, og hvem ekskluderer det?

Du kan finde mere information om oplægsholderne her:

Morten Søndergaard: www.mortensondergaard.net

Lise Skou: www.swopnetwork.dk & www.liseskou.net

Workshop og seminar er et samarbejde mellem 365TEKSTER / ATLAS OVER AARHUS og Aarhus Billedkunstcenter, der begge søsætter projekter i det offentlige rum støttet af Kulturhovedstad 2017.

SEMINAR OG WORKSHOP: Tid: 13. november 2013

Sted: Vogn 1, Godsbanen Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C

  

Workshoppen er gratis, men send tilmelding (kort om din motivation og baggrund) til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Vores vigtigste samarbejdspartnere er
365TEKSTER, Godsbanen, Projektdækket, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C
Kontakt: robert@365tekster.dk - www.365tekster.dk