Kurven er tom

Robert Skovmose Christensen
Robert Skovmose Christensen
Daglig leder / Redaktør / Initiativtager

Robert Skovmose Christensen er daglig leder af og initativtager til 365TEKSTER og ATLAS OVER AARHUS.

Robert er uddannet cand. mag i Nordisk Sprog og Litteratur samt Film/TV og har en bred og alsidig baggrund som iværksætter, idéudvikler og kulturel entreprenør indenfor både musik og litteratur.

Det startede i de helt unge år i 80'erne med udgivelsen af fanzinesene Underground og Underworld - fotokopierede hæfter om undergrundsmusik som punk, new wave, hiphop og techno - altimens han skrev digte, der var mere end en anelse fra at være lige så gode som Michael Strunges... 

Efterfølgende har han arbejdet ved bl.a. Husets Forlag, Aarhus Festuge, Aarhus Filmværksted og Aarhus Kulturhovedstad 2017 og var initiativtager samt redaktør og skribent ved musiktidsskriftet Geiger (1999-2011). Han har været med til at starte Møllegades Boghandel i København. Siddet i bestyrelsen for Foreningen af Danske Kulturtidsskrifter. Og været daglig leder og formand for Litteraturen på Scenen (1996-2011). Været med til at starte Fanø Free Folk Festival. Og startet Lyd+Litteratur Festivalen (i 2002), som han stadig er kunstnerisk leder af, ligesom han siden 2008 har drevet pladeforlaget Geiger Records. Han var medinitiativtager til foreningerne Litteratur i Aarhus og Satellit, der begge har fungeret som paraplyorganisationer for litteraturmiljøet i Aarhus, og han arbejdede aktivt for etableringen af - og har efterfølgende været ansat på - Aarhus Litteraturcenter på Godsbanen.

Robert har udgivet digte og prosa i bl.a. Hvedekorn og Ildfisken. Og modtaget Kulturnattens årlige hædersbevisning for "sin indsats for kulturlivet i Aarhus". 

Robert elsker at læse Inger Christensen, Lars Norén, Fernando Pessao, Merete Torp, Peter Laugesen, Tua Forsstróm, Adonis, Gunnar Ekelóf, Svend Johansen, Borges, Per Højholt, Raymond Carver, Virginia Woolf, Cesar Vallejo, Klaus Høeck, Rumi og Eske K. Mathiesen. Og lytter gerne til Robert Wyatt, Oumou Sangare, Autechre, Hildegaard af Bingen, Eric B & Rakim, Bach og OOIOO.

Robert arrangerer også kurser med lyd, kreativitet og skriveøvelser - læs mere om det på www.robertskovmose.dk

Del på facebook
Facebook
Læs om de andre medarbejdere
Vores vigtigste samarbejdspartnere er
365TEKSTER, Godsbanen, Projektdækket, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C
Kontakt: robert@365tekster.dk - www.365tekster.dk