Atlas over Aarhus

ATLAS OVER AARHUS er et stort og ambitiøst kunst- og litteraturformidlingsprojekt, hvor danske og udenlandske forfattere skriver 365 tekster om byen.

ATLAS OVER AARHUS er ny og overraskende litteratur, der fortryller byen med poetisk nærvær og sanselighed. Vi udgiver litteraturen i bemærkelsesværdige formater - blandt andet på huse, pizzabakker, indkøbsnet, som lydinstallationer, på bænke og bycykler.

ATLAS OVER AARHUS' mål er at skabe en litterær topografi over Aarhus. 40 danske og udenlandske forfattere inviteres til at skrive om byens gader og steder, og herefter udstilles og formidles teksterne i byrummet, så der skabes et logisk forhold mellem tekstens udtryk, tema og lokalitet. Derudover afholder vi skriveværksteder for byens beboere og skrivetalenter, som skriver om de steder, de kommer fra, og det miljø, de færdes i. Ambitionen er at have produceret og udgivet 365 tekster om byen i og omkring Aarhus inden udgangen af 2018.

ATLAS OVER AARHUS arbejder med en fast tilknyttet forfatterkreds, så der skabes sammenhænge i fortællingerne på tværs af byen. Projektets forfattere tæller blandt andet Carsten René Nielsen, Thøger Jensen, Bjørn Rasmussen, Mette Østgaard Henriksen, Louis Jensen, Svend Åge Madsen, Hanne Viemose, Mads Mygind, Louise Juhl Dalsgaard, Jens Blendstrup.

ATLAS OVER AARHUS er et af de strategiske projekter under Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017. Vi betragter kulturhovedstadsåret 2017 som et vigtigt udstillingsvindue for projektet, og derfor vil hovedvægten af vores mange udgivelser være placeret næste år.

ATLAS OVER AARHUS rækker armene ud mod sin omverden. Med hjælp fra forrygende litteratur, der indtager byen på nye og opfindsomme måder, skaber vi et attraktivt rejsemål for mange ivrige læsere – og andre, der ikke normalt opsøger litteraturen på egen hånd.

Atlas over Aarhus - værkernes placering

vandringsmanden
Det første område, vi har omdannet til poetisk kvarter, er Øgaderne i Aarhus. Her er de første ATLAS OVER AARHUS-tekster af Louis Jensen, Hanne Højgaard Viemose, Thøger Jensen og Carsten René Nielsen blevet udgivet som ordbænke, på husmure, postkort, anderledes oplæsninger m.m. Udgivelserne blev fejret med en hyggelig (og lidt kold) fernisering i starten af februar 2015, og senere på året vil vi sende flere udgivelser på gaden.

 

Vores vigtigste samarbejdspartnere er
365 Tekster, Godsbanen, Projektdækket, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C
Kontakt: robert@geiger.dk - www.365tekster.dk