Kurven er tom

ATLAS OVER AARHUS udgiver graphic novel af Iben Mondrup og Maria Molbech

04-12-2017
Kom med på litterær pubcrawl, når ben Mondrup, Maria Molbech og ATLAS OVER AARHUS præsenterer en ny og anderledes graphic novel om de brune værtshuse i Aarhus - og lader byens borgere dele bogen mellem sig.
"Hvor godtfolk er" er et spændende samarbejde mellem illustrator Maria Molbech og forfatteren Iben Mondrup, der i henholdsvis streg og ord har beskrevet møder og stemninger fra livet bag de blyindfattede vinduer på byens værtshuse. De to kunstnere er blevet sat sammen til projektet af ATLAS OVER AARHUS i forbindelse med Aarhus 2017.

Iben Mondrup fortæller om udgivelsen:

"Teksterne er opstået under en række besøg på Aarhus' brune værtshuse. Her satte jeg mig for at snakke med dem blandt byens borgere, vi ikke normalt fokuserer på, når vi snakker om byen. Værtshusene fungerer som en slags forlængelse af dagligstuen for efterlønnere og pensionister og andre, der ikke lige arbejder dagen lang. Her mødes de og snakker, ryger cigaretter og drikker øl. Her kender man hinanden og har en plads – helt konkret – ved et bord, i et selskab, i et hieraki."

Maria Molbech, der har stået for bogens visuelle udtryk, siger:

"Jeg begav mig ud på de små aarhusianske værtshuse for at skitsere på virkeligheden, tilrane mig stemning og inspiration - og godt med røg. Jeg udvalgte de passager i teksterne, hvor der kunne fortælles videre visuelt, med stor respekt for de fine passager og subtile humor i teksten som skulle komme til deres ret."

Samarbejdet har resulteret i en bemærkelsesværdig bog med fortællinger fra dét Aarhus, der ikke har været så stærkt repræsenteret i kulturhovedstadsåret.

Bogen deles gratis ud i byen

Bogen vil være til salg fra den 6. december, men et stort antal af oplaget foræres til deling mellem bogens borgere, da bogen vil blive sat ud i byen på caféer, butikker og andre offentlige mødesteder. På de bøger, der uddeles gratis i byen, vil der være påsat klistermærker, der opfordrer til, at man giver bogen videre til en ny læser, når man selv har læst den.

"På den måde kan byens borgere gå på opdagelse i byen og dele litteraturen med hinanden, og det er dét vores litterære kortlægningsprojekt ATLAS OVER AARHUS handler om," fortæller projektleder og redaktør Robert Skovmose Christensen.

Onsdag den 6. december kl. 19.00 inviterer ATLAS OVER AARHUS til reception for bogen, hvor du får mulighed for at høre illustrator Maria Molbech fortælle om arbejdet med at illustrere Iben Mondrups værtshusdialoger - om overvejelser, om de anvendte teknikker og om til- og fravalg undervejs.

Arrangementet finder sted i Vogn 1 på Godsbanen, der vil være mulighed for at købe bogen til særpris, ligesom der vil være kaffe, te og småkager til alle, der møder op.

Iben Mondrup (f.1969) er født og opvokset i Grønland og uddannet billedkunstner fra Det Kongelige Danske Kunstakademi. Hun har fire romaner bag sig, hvoraf flere er belønnet med priser. I 2015 modtog hun Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat

Maria Molbech (f. 1987) er uddannet Cand.Design i Kommunikationsdesign fra Designskolen Kolding 2017 og HSLU Design&Kunst i Schweiz.

OM ATLAS OVER AARHUS
ATLAS OVER AARHUS er et stort litterært kortlægningsprojekt, hvor 40-50 forfattere samt byens borgere skriver om byen. Teksterne udgives i byrummet i mange og overraskende formater. Projektet er en del af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 og gentænker udgivelsesformater og -situationer i bestræbelsen på at få litteraturen ud i nye miljøer og ud til nye læsere - også dem, der ikke normalt opsøger litteraturen af sig selv.

TID: 6. december kl. 19.00
HVEM: Forfatter Iben Mondrup og illustrator Maria Molbech
HVOR: Vogn 1, Godsbanen, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C.
FRI ENTRÉ.
Vores vigtigste samarbejdspartnere er
365TEKSTER, Godsbanen, Projektdækket, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C
Kontakt: robert@365tekster.dk - www.365tekster.dk