Kurven er tom

Simon Fruelund i Rådhusparken

13-11-2017
Lørdag den 25. november kommer Simon Fruelund til Rådhusparken i Aarhus, hvor han vil vise sine bidrag til projektet ATLAS OVER AARHUS frem og fortælle om overvejelserne bag.
Lugter folkesjælen lidt af leverpostej?

Sådan spørger forfatteren Simon Fruelund i én af de seks tekster, der, som en del af det litterære kortlægningsprojekt ATLAS OVER AARHUS, snart vil være at læse på skulpturene i Rådhusparken i Aarhus.

ATLAS OVER AARHUS har inviteret forfatteren Simon Fruelund til at bidrage til projektet, hvilket har resulteret i en række tankevækkende tekster, der på forskellig vis kommenterer på - og går i dialog med - Rådhusparkens seks skulpturer, heriblandt Grisebrønden og Agnete og Havmanden.

"Udover at det er tale nogle utroligt stærke tekster, er de også interessante, fordi digtene udvider skulpturenes vante tre dimensioner, idet de tilføjer værkerne et sprog. Det ligger meget fint i tråd med ATLAS OVER AARHUS ambitioner om at udfordre de vante litterære formater," udtaler projektmedarbejder ved ATLAS OVER AARHUS, Louise Juhl Dalsgaard.

Teksterne, der vil blive udstillet i Rådhusparken fra den 25. november til 2. december, bliver udgivet på skulpturene men i et materiale, der er midlertidigt og nemt at fjerne, så værkerne ikke lider overlast.

"Det har været helt afgørende for forfatterens, at teksterne ikke skulle have karakter af hverken hærværk eller manglende respekt for skulpturenes udtryk. Tværtimod er teksterne tænkt som en understregelse af værkernes, en accentuering kan man sige," siger projektleder Robert Skovmose Christensen.

Udgivelsen bliver markeret med en parkvandring lørdag den 25. november kl 14.00, hvor forfatteren vil fortælle om og læse højt af teksterne. Alle er velkomne, vandringen har start ved Grisebrønden kl. 14.00.

ATLAS OVER AARHUS er et stort litterært kortlægningsprojekt, hvor 40-50 forfattere samt byens borgere skriver om byen. Teksterne udgives i byrummet i mange og overraskende formater. Projektet er en del af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 og gentænker udgivelsesformater og -situationer i bestræbelsen på at få litteraturen ud i nye miljøer og ud til nye læsere - også dem, der ikke normalt opsøger litteraturen af sig selv.
Vores vigtigste samarbejdspartnere er
365TEKSTER, Godsbanen, Projektdækket, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C
Kontakt: robert@365tekster.dk - www.365tekster.dk