Kurven er tom

Forfattergudstjeneste og ny udgivelse i Skt. Lukas Kirke

04-05-2016
ATLAS OVER AARHUS udgiver ny tekst af Louis Jensen i Skt. Lukas Kirke
ATLAS OVER AARHUS, forfatter Louis Jensen og Skt. Lukas Kirke inviterer søndag den 8. maj kl. 14 på snacks, vin og levende ord, når den nyeste tekst til ATLAS OVER AARHUS udgives. I Louis Jensens tekst til og om Skt. Lukas Kirke møder læseren i et dagbogsnotat tømrersvend Peter Kristoffersen, som arbejder på kirkens tag og en dag trykker Gud i hånden.

"I vores fortsatte bestræbelse på at få litteraturen ud på nye og spændende måder i byens mange forskellige rum, er vi nu så heldige at kunne udgive en ny tekst af Louis Jensen i fornemt samarbejde med Skt. Lukas Kirken. Teksten beretter om tømmersvenden Peter Kristoffersen, og derfor har vi selvfølgelig valgt at udgive teksten i en form, som en håndværker i faget ville værdsætte", siger ATLAS OVER AARHUS' projektleder Robert Skovmose Christensen.

ATLAS OVER AARHUS har fået tømrerens fortælling skåret ud på en træplade, som får en permanent plads i Skt. Lukas Kirkes sognegård. Louis Jensen vil læse op ved forfattergudstjenesten, og derefter inviteres der til reception i sognegården, hvor udgivelsen afsløres og Skt. Lukas Kirke vil være vært for et glas vin og en snack.

OM LOUIS JENSEN
Louis Jensen (f. 1943) er en skattet aarhusiansk forfatter med et levende og nysgerrigt sprog, og en mangfoldig produktion bag sig. Han debuterede med digte i lyrik-tidsskriftet Hvedekorn og har siden udgivet en lang række digtsamlinger, børne- og voksenbøger, hvoraf flere læses som klassikere. I halvfemserne gik han i gang med at skrive 1001 firkantede historier illustreret af Lilian Brøgger. Et udvalg af disse blev i 2014 udstillet i glas og ramme i projektet 365TEKSTER, og Louis Jensen har allerede levet flere nyskrevne tekster til ATLAS OVER AARHUS.

OM ATLAS OVER AARHUS
ATLAS OVER AARHUS er et stort og ambitiøst kunst- og litteraturformidlingsprojekt, hvor danske og udenlandske forfattere skriver 365 tekster om byen. Litteraturen udgives i bemærkelsesværdige formater - blandt andet på huse, pizzabakker, indkøbsnet, som lydinstallationer, på bænke og bycykler. 40 danske og udenlandske forfattere inviteres til at skrive om byens gader og steder, og herefter udstilles og formidles teksterne i byrummet, så der skabes et logisk forhold mellem tekstens udtryk, tema og lokalitet. Derudover afholdes skriveværksteder for byens beboere og skrivetalenter, som skriver om de steder, de kommer fra, og det miljø, de færdes i. ATLAS OVER AARHUS er støttet af Aarhus 2017, Aarhus Kommune, Nordisk Kulturfond og Gellerup Kulturmidler.

Dato Søndag den 8. maj
Tid kl. 14.00
Sted Skt. Lukas Kirke, Skt. Lukas Kirkeplads 1, 8000 Aarhus C
Vores vigtigste samarbejdspartnere er
365TEKSTER, Godsbanen, Projektdækket, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C
Kontakt: robert@365tekster.dk - www.365tekster.dk