Kurven er tom

Kvindefortællinger i Gellerup

20-04-2016
Torsdag den 7. april besøgte ATLAS OVER AARHUS igen det nyåbnede QHuset i Gellerup. Første gang var den 8.marts, hvor Kvindernes Kampdag blev fejret med en snak om kvindekamp og ligestilling. Denne gang var overskriften "Kvindefortællinger," og alle områdets kvinder var inviteret til at fortælle om sig selv, deres opvækst og om, hvilke håb de har for fremtidens kvinder.

Arrangementet var velbesøgt, og både kvinder og børn var mødt frem.

Louise Juhl Dalsgaard indledte med at læse en række korte noveller om sin mor. Historierne førte til livlig snak, og mange af de fremmødte kvinder kunne nikke genkendende til billedet af en hårdtarbejdende kvinde med lange aftener ved strygebrættet, tøjvask og børnepasning. Der blev talt om kvindernes hverdagsliv, og hvordan dette adskilte sig fra tidligere generationers kvinder.

Efter oplæsningen stillede Ilham Mohammeds sig frem med sin fortælling. Ilham havde medbragt en billedbog om sin barndom. Fortællingen handlede om at krydse en bro, og hvordan barndommens udfordringer havde lært hende at stole på sig selv og sine egne styrker som kvinde.
Ilhams fortælling var både rørende og flot fortalt, og efter at have set og hørt hendes historie, samlede der sig stor interesse blandt de andre kvinder om at lave deres personlige billedbog med tekst på henholdsvis deres modersmål og dansk. ATLAS OVER AARHUS arbejder i øjeblikket på at finde midler til at virkeliggøre projektet.

Alt i alt blev det en både dejlig og udbytterig dag i QHuset, og ATLAS OVER AARHUS glæder sig meget til at komme igen.
Vores vigtigste samarbejdspartnere er
365TEKSTER, Godsbanen, Projektdækket, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C
Kontakt: robert@365tekster.dk - www.365tekster.dk