Kurven er tom

Louis Jensen
Louis Jensen

Louis Jensen (f. 1943) er en skattet aarhusiansk forfatter med en vilter og mangfoldig produktion bag sig. Han debuterede med digte i lyrik-tidsskriftet Hvedekorn. Op igennem halvfjerdserne udgav han en række digtsamlinger på forlaget Jorinde og Joringel, der i samme periode også udgav navne som Dan Turéll, Peter Laugesen, F.P. Jac og Vibeke Grønfeldt.

Louis Jensen har skrevet en lang række børnebøger, hvoraf blandt andet Skelettet på hjul (Gyldendal, 1992) og Den strandede mand (Høst & Søn, 2000) læses som klassikere. I halvfemserne gik han i gang med at skrive 1001 firkantede historier illustreret af Lilian Brøgger. De udkommer side om side med meget andet stadig op igennem 00'erne og 10'erne, senest i 2014, og et udvalg har for nylig optrådt i glas og ramme i projektet 365 tekster. Louis Jensen har et levende og nysgerrigt sprog, der både kan læses af voksne og børn.

Louis Jensen er utrolig produktiv inden for børnelitteraturen, men skriver også stadig digte til Hvedekorn og er netop vendt tilbage til Jorinde & Joringel med bogen Monolog (Jorinde & Joringel, 2014). Louis Jensen er uddannet arkitekt. Han er aktiv på den aarhusianske oplæsningsscene og nomineret til Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris 2014. Louis Jensens 2014-udgivelse Elefanterne holdt hver gang med Tarzan (Gyldendal) blev i Information betegnet som en nyklassiker.

Køb værker af Louis Jensen i vores webshop.

 

Vores vigtigste samarbejdspartnere er
365TEKSTER, Godsbanen, Projektdækket, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C
Kontakt: robert@365tekster.dk - www.365tekster.dk